Redactează un text de minimum 150 de cuvinte în care să argumentezi dacă literatura este sau nu rezultatul unei munci asidue.

 

   Redactează un text de minimum 150 de cuvinte în care să argumentezi dacă literatura este sau nu rezultatul unei munci asidue.

 

Omul prin intermediul operelor literare a putut să colinde lumi imaginare. Legătura dintre teluric și apolinic a fost meditată de scriitori. Consider că a crea o operă care, să reziste probei timpului presupune multă trudă, deoarece dăinurea cere mereu sacrificiu.

 

În primul rând, opera literară este o îmbinare între inspirație și trudă. Marii scriitori mereu au intervenit asupra textului pentru a il cizela și a transmite cititorului un mesaj concret. Valorificând fragmentul suport extras din Corespondenta lui Mihai Eminescu se observă că marele poet intervenea mereu asupra creațiilor sale. Pentru poet intervenția asupra scrierilor sale necesita o anumită stare de spirit. El trebuia să se racordeze la aceleași emoții, care au generat textul pentru a putea modifica textul fără a periclita sentimentul pe care voia sa-l transmită.

În al doilea rând, opera literară este o construcție care urmează o suită de direcții. Din istoria literară se știe câtă muncă au necesitat anumite opere. Un exemplu reprezentativ de concretizare a ipotezei îl reprezintă scriitorul Liviu Rebreanu, care pentru a scrie capodopera Ion a trudit în jur de 11 ani.

În concluzie, fără muncă nu pot exista rezultate durabile. Operele literare, care au trecut testul lui Cronos au avut la bază o muncă asiduă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *