Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă experiențele de viață influențează sau nu procesul de creație, raportându-te atât la informațiile din fragmentul extras din volumul Bacovia. Poezie sau destin de Agatha Grigorescu-Bacovia, cât și la experiența personală sau culturală.

 

 

B. Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă experiențele de viață
influențează sau nu procesul de creație, raportându-te atât la informațiile din fragmentul extras din volumul Bacovia. Poezie sau destin de Agatha Grigorescu-Bacovia, cât și la experiența personală sau culturală.

Creația reprezintă acțiunea de a făuri artă. Un autor se descătușează în momentul în care își lasă amprenta asupra unor creații. Consider că un artist este influențat de experiențele de viață în momentele de creație. Un artist pornește de la anumite experiențe trăite și le trece prin sensibilitatea sa, astfel obține un aspect inedit.

                                                     

 

 

 

 

În primul rând, orice eveniment poate conduce la inspirație. Un artist este mereu conectat asupra propriului interior. Evenimentele generează anumite emotii, care sunt transpuse de artist în creație. În fragmentul suport marele poet George Bacovia trăiește un eveniment , care conduce spre crearea unei opere lirice. El este surprins de o furtună teribilă. Acel moment îl determină să scrie poezia Furtună.

 

https://www.facebook.com/groups/1965829083694156 haideti in cel mai tare grup de bacalaureat.

Îl doilea rând, un autor de literatură este atent la tot ce se întamplă în jur. Literatura este o reflectare a realității filtrată prin sensibilitatea scriitorului. Liviu Rebreanu este uimit de momentul în care observă un tânăr, care sărută pământul. Acel eveniment se regăsește într-o notă plină de sensibilitate în romanul Ion.

În concluzie, experiențele de viață se reflectă în artă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *