Scrie un text narativ, de cel puțin 150 de cuvinte, în care să prezinți reîntâlnirea cu cineva drag, pe care nu l-ai văzut de foarte mult timp,

Imaginează-ți că ești în vacanță, la bunicii tăi.
Scrie un text narativ, de cel puțin 150 de cuvinte, în care să prezinți reîntâlnirea cu cineva drag, pe
care nu l-ai văzut de foarte mult timp, incluzând o secvență dialogată, de minimum patru replici, și una descriptivă, de minimum 30 de cuvinte.
Punctajul pentru compunere se acordă astfel:
• conținutul compunerii – 12 puncte
• redactarea compunerii – 8 puncte (marcarea corectă a paragrafelor – 1 punct; coerența textului – 1 punct;
proprietatea termenilor folosiți – 1 punct; corectitudinea gramaticală – 1 punct; claritatea exprimării ideilor –1 punct; ortografia – 1 punct; respectarea normelor de punctuație – 1 punct; lizibilitatea – 1 punct).
Notă! Compunerea nu va fi precedată de titlu sau de motto. Punctajul pentru redactare se acordă doar în cazul în care compunerea are minimum 150 de cuvinte și dezvoltă subiectul propus.

 

Repere de rezolvare

Testul 1

 

În sfârșit a sosit vacanța de vară. Ca în fiecare an, îmi petrec verile la bunicii mei în satul Cârlibaba. Îmi place mult acolo, satul încă își păstrează seva, tehnologia nu a pătruns în totalitate acolo. Abia aștept să ajungem.

Prima oară am petrecut vara la bunicii mei la 10 ani, acum am 14 ani. Cred că este ultima vară petrecută la ei,  întrucât este posibil să urmez liceul în Germania. Odată ajunși acolo, încep să simt conexiunea cu natura. Cerul este senin, iar în depărtare admir munții semeți. Cerul este la unison cu lacul. Peisajul îmi readuce aminte de momentele din copilaria fericită, desfășurată în aceste locuri îndepărate de modernitate, unde totul se desfășoară la unison cu primordialitatea.

Căzut în gândurile generate de peisaj, mă reîntorc mental în prima vară petrecută la bunici. Acolo era și o fată pe nume Ema, foarte talentată la muzică. Mă întreb oare unde o fi, nu am mai văzut-o de atunci, cred că sunt 3 ani. Petreceam mult timp împreună, îi scriam versuri și ea le cânta. Îmi era foarte dragă. Deodată simt o mână caldă pe umărul meu.

-Sebastian?

-Da!

-Sunt eu, Ema, nu știu dacă mă mai știi, eram vecina bunicilor tăi, între timp m-am mutat, dar am sosit putin în vizită. Diseară am concert în Dârmoxa.

-Wow, mă bucur mult să te revăd. Nu știu dacă mă crezi, dar tocmai mă gândeam la tine. Cred este o uneltire a destinului.

-Cu siguranță, mi-a fost dor de tine. Am petrecut clipe frumoase împreună. Vreau să vii diseară la concert!

Sunt extrem de fericit că ultima vară la bunici mi-o petrec cu Ema, asistând la un concert. Într-adevăr este cea mai miraculoasă vară pe care mi-o desfășor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *