Părerea celor din jur ne influențează sau nu alegerile- Text argumentativ, testul 20.

Privire sinoptică.

 

Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă părerea celor din jur ne
influențează sau nu alegerile, raportându-te atât la informațiile din fragmentul extras din textul Eminescu – omul de Ioan Slavici, cât și la experiența personală sau culturală.

 

Ființa umană trăiește într-o societate în care schimbul de replici este foarte important. Părerea unei ființe umane reprezintă o percepție subiectivă despre un palier al realității. În acest relativism, este foarte importantă rațiunea și trecerea părerilor prin diverse filtre. În opinia mea părerile celor din jur influentează alegerile unei persoane, deoarece un sfat venit de la o ființă importantă poate avea consecințe pozitive în viitorul individului.

Un prim argument este reprezentat de fragmentul suport. O persoană foarte importantă și cunoscătoare a unui domeniu de activitate este o comoară. Este fundamental ca o anumită realizare a unui om să fie validată de cineva avizat. Ioan Slavici are suportul prietenesc dar și profesional al marelui scriitor Mihai Eminescu. Slavici nu publica nimic fără certificarea poetului din Ipotești. Pentru romancier conta foarte mult părerea amicului Eminescu.

Un al doilea argument este cuantificat de propria experiență.  O persoană care a trecut printr-o anumită experiență poate fi o sursă de evitare a unor situații neplăcute. Părerea unui om care a parcurs un anumit ciclu de studiu este eligibilă a fi luată în seamă. Desigur că dacă acea persoană nu a reușit performanțe nu anticipează eșecul propriu. Aici intervine propria pasiunea pentru un anumit domeniu. În cazul personal, drumul profesional a fost stabilit de mine indiferent de părerile negative.

În concluzie, părerile celorlați dacă sunt valide pot influența alegerile celor din jur.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *