Repartizarea la liceu! Când se face înscrierea și care sunt criteriile de departajare

După ce vom afla și rezultatele de la examenele naționale, urmează o altă etapă importantă plină de birocrație, admiterea la liceu.

Conform calendarului oficial, începând cu data de 11 iulie, părinții se vor prezenta alături de viitori liceeni la școala absolvită pentru a completa fișele de înscriere.

Repartizarea computerizată a absolvenților clasei a VIII-a care au susținut examenul de Evaluare Națională va avea loc pe 24 iulie 2024, urmând ca rezultatele să fie comunicate în aceeași zi, cu afișarea listelor cu locurile neocupate.
Un aspect important este acela de verifica cu atenție mediile din ani trecuți. Eu consider că anul acesta au fost subiecte mai facile, prin urmare s-ar putea ca unde anul trecut s-a intrat cu 8,80, anul acesta medie să fie 9, poate peste 9. E bine să fie cât mai multe opțiuni selectate. Atenție principalul criteriu de admitere este cel al mediei dintre cele două materii la care s-a susținut evaluarea, adică română și matematică.

În caz de egalitate, există următoarele criterii de departajare

 

Primul criteriu de departajare va fi media de gimnaziu în 2024

În cazul în care doi candidați au medii de admitere egale, aceștia vor fi departajați folosind, în ordine, următoarele criterii:

a) media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;

b) nota obţinută la proba de limba şi literatura română din cadrul evaluării naţionale;

c) nota obţinută la proba de matematică din cadrul evaluării naţionale;

d) nota obţinută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naţionale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă, susţinută conform prevederilor art. 10 din Metodologia de organizare şi desfăşurare a admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2011 – 2012, aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 4.802/2010 privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2011 – 2012, în cazul candidaţilor care solicită înscrierea la unităţi de învăţământ cu predare în limba minorităţilor naţionale;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *