Ce să recapitulezi pentru Evaluarea Natională din 2025?

Materia parcursă pâna la finele clasei a vii-a oferă elevului să rezolve majoritatea exercițiilor din cadrul Evaluării Naționale. Nu pot fi abordate multe dintre exercițiile de la punctul 7 din cadrul părții B, întrucât propozițiile subordonate se studiază în clasa a viii-a. Totodată, conversiunea se studiază și ea la începutului ultimei clase din ciclul gimnazial.

 

Este foarte important ca un elev, care se pregătește din timp de febra examenului să se familiarizeze cu structura examenului și totodată să reia noțiunile de bază. Recomand descărcarea testelor de antrenament și rezolvarea subiectului 2. Toate direcțiile de rezolvare pentru subiectul 2 se regăsesc în ghidul nostru.

Pentru subiectul 2, elevul trebuie să știe să : realizeze un rezumat, să caracterizeze un personaj, sa identifice mesajul unei poezii, să redacteze o compunere imaginară, să scrie un jurnal, e-mail, scrisoare, text de argumentare

Pentru partea de literatură trebuie reluate conceptele de : text liric, epic, dramatic.

Pentru gramatică cele mai des întâlnite cerințe au fost: Cazurile substantivului, Modurile verbelor, timpurile verbale, gradele de comparație ale adjectivului, tipurile de pronume, adverbul.

Pentru funcții sintactice neapărat reluate toate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *