Mesajul textului liric- Evaluare Națională-Șablon de rezolvare în conformitate cu baremul

Nu îmi plac deloc șabloanele, eu prefer mereu să ofer pașii sau anumite direcții, care să permită elevului să construiască o rezolvare, având libertarea propriei sale percepeții.

Totuși pentru că am fost rugat, am construit strict pe baza baremului, un șablon mai accesibil care să permită rezolvarea cerinței despre mesajul textului liric. De asemenea, trebuie urmărită cerința cu atenție. Șablonul are 117 cuvinte, în momentul în care elevul completează spațiile punctate, va depăși 150 de cuvinte. Recomandăm acest șablon, doar ca o direcție, el nefiind singurul corect.

 

Textul liric…….impresionează prin caracterul expresiv, fiind o creație care prezintă mesajul………. (prezentarea per ansamblu a textului). Vocea lirică își face simțită prezența prin mărcile subiectivității….lirismul fiind…..confesiv/adresat.

De asemenea, privind per ansamblu textul liric se remarcă tema….

 

O componentă a……/ o trăsătură…. este identifică prin prezența…..(citate din poezie)

O altă componentă…./trăsătură… este conturată ptin prezența….(citate)

La nivel expresiv, vocea lirică utilizează o suită de figuri de stil cu rolul de a evidenția sentimentele…… O primă figură de stil remarcată în text o reprezintă……..cu rolul de a….(explicare figură de stil)

O altă figură de stil este conturată de prezenta…… cu semnificația……

Emotia pe care vocea lirică o transmite este reprezentată de……Acesta se află în ipostaza……

În esență textul liric….prezintă…….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *