Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă vorbitul excesiv este sau nu o dovadă de impolitețe

click aici

 

Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă vorbitul excesiv este sau nu o dovadă de impolitețe, raportându-te atât la informațiile din textul Amintiri de Mihail Șerban, cât și la experiența personală sau culturală.

 

rezolvare

 

Impolitețea reprezintă o atitudine prin care un anumit individ  manifestă în public sau în privat un comportament cotradictoriu cu bunele maniere. Consider că vorbitul excesiv este o dovadă de impolitețe întrucât un om civilizat conștientizează când atitudinea sa devine deranjantă.

În primul rând, a vorbi excesiv presupune imposibilitatea de a conștientiza când ceilalți s-au săturat de discuție. De multe ori, persoanele celalte oferă dovezi că s-a ajuns prea departe cu discuția, însă invidul nu oferă atenție acestor gesturi. Raportat la fragmentul suport, Sadoveanu cedează la un moment dat, după ce a oferit mai multe semne că publicistul vorbește prea mult. Scriitorul romanului Baltagul, îi comunică direct musafirul că e momentul să se oprească din vorbit.

În al doilea, există evenimente unde anumiți indivizi se comportă nemanierat prin vorbitul excesiv. Anumite evenimente impun solemnitate și tăcere. De exemplu, de multe ori anumiti indivizi vorbesc tare și prea mult în cadre sacre, precum Inviere, slujba Crăciunului.

În concluzie, este necesar ca un om să comunice cât este necesar și să angreneze un dialog placut și benefic.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *