Cum să mă pregătesc pentru bac în ultima lună?

Sfaturi de a recapitula materia pentru examenul de Bacalaureat la română.

 

Curs bac

Ultima luna de școală încă mai poate aduce speranțe în a recupera materia. Depinde foarte mult de elev și de nivelul actual. Am pregătit elevi, care erau de 5 în luna mai și am reușit în doar o lună să ajungem la o notă peste opt. Totul depinde de un plan eficient.

Primul aspect este acela de a securiza promovarea prin intermediul celor două subiecte.

Subiectul 1.

Este necesar un antrenament permanent prin intermediul realizării de teste. Recomand rezolvarea testelor, apoi verificarea. În cursul nostru se regăsesc rezolvate complet 12 teste de antrenament. Pentru textul argumentativ e necesar să respectam din plin conectorii, baremul oferă punctaj pentru acest aspect. Foarte multe teste de antrenament au cerințe comune la textul argumentativ. Pentru a îmbunătății limbajul, recomand lecturarea textelor argumentative rezolvate. Se găsesc pe net, se găsesc și în curs, în număr de 6.

La subiectul 1 A, necesară este atenția, doar la cerința 3 trebuie să cităm. La cerința 4, oferim motivul apoi dezvoltăm, iar la 5 să fim în baremul 30-50 de cuvinte.

Subiectul 2-Aduce 10 puncte. Aici ne întâlnim cu 3 cerinte, caracterizarea am avut-o doar în câteva teste de antrenament.

Pentru a obține punctaj trebuie să respectăm pașii, care se regăsesc în curs. Este necesar să lucrați cât mai multe teste, să verificați rezolvările, desigur acest subiect conține și mult subiectivism.

Subiectul 3-Pentru multi greu de recuperat. În curs, fiecare operă este tratată foarte detaliat. Aceste clipuri pot fi urmărite de pe telefon, pot fi ascultate seara și categoric veți rămâne cu idei, sau puteți asculta pe internet.

Subiectul 3,are partea de lui de logică. Văd multe eseuri pe structura veche, care nu respectă în totalitate baremul. Eseurile din curs, ating fiecare reper.

Planul de recapitulare este subiectiv, eu recomand alocarea măcăr de două ore pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *