Evaluare Națională- Crezi că poți avea succes fără perseverență?

În cadrul acestui articol voi prezenta o scurtă rezolvare a cerinței care  vizează comptența de redactare din cadrul testului inițial propus pentru tipul textului dramatic.

Cerința spune așa:

1. Crezi că poți avea succes fără perseverență?
Scrie, în 70 – 130 de cuvinte, răspunsul tău la această întrebare, valorificând atât informațiile din
text, cât și experiența personală.

Textul poate fi lecturat accesând link-ul următor:

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2020/09/1600019102_Materiale-suport-pentru-elevi_limba-si-literatura-romana_cls-VIII_Lectia_3_Textul-dramatic.pdf

Următoarea rezolvare este realizată cu scopul de a fi un spijin în înțelegerea modului de abordare a unor astfel de cerințe, care apelează la creativitatea și experiența fiecărui elev. Nu copiem, că poate doamna sau domnul profesor îmi sunt prieteni.

Succesul reprezintă atingerea unui ideal. Este foarte important ca fiecare persoană să aibă un vis, acesta îl va ghida și motiva în momentele dificile din viață. Obținerea succesul nu este un aspect facil, de multe să întâmplă ca persoanele să renunțe la dorința lor după primul eșec. Perseverența este cea care face diferența dintre oamenii de succes și cei care au preferat să îl ia pe nu în brațe. În fragmentul suport se observă prelegerea pe care Nea Costică, sufleur la teatru de peste 30 de ani, i-o ține fetei care nu are încredere în ea. Pentru Nea Costică cheia succesului reprezintă multă sudoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *