Text argumentativ- Test 3 de antrenament- Există sau nu oameni care schimbă vieți

Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă există sau nu
oameni care schimbă viața celorlalți, raportându-te atât la informațiile din fragmentul extras din
volumul L-am cunoscut pe Tudor Arghezi, cât și la experiența personală sau culturală.

 

Deoarece testele de antrenament sunt date de profesori teme, rezolvările sunt mai degrabă o privire per ansamblu cu scopul de a fi un ghidaj. Vă pup, share și like.

 

 

Ființa umană,  trăind în comunitate se află într-o permanență comuniune cu ceilalți. Viața umană se bazează pe un continuu schimb de idei. Desigur că foarte important este modul în care mesajele de la alte persoane sunt filtrate rațional. Consider că viața umană poate fi schimbată ireversibil în bine sau în rău de alte persoane.

   Un prim argment adus în sprijinul ipotezei este reprezentat de raportarea la fragmentul suport extras din Mihaela Tonitza Iordache. Tânara a fost binecuvântată cu unica șansă de a se întâlni în cadrul acordării unei burse cu marele poet Tudor Arghezi.  Cu toate că momentele de conversație dintre cei doi au fost rare, s-au dovedit suficiente în a modifica permanent viața ei. Autoarea mărturisește Întâlnirile mele cu Tudor Arghezi – în vacanță și la întoarcere – au fost, din păcate, destul de puține, dar un lucru e cert: m-au transformat, m-au maturizat

   Un al doilea argument este reprezentat de experiența mea personală. Îmi aduc aminte cu bucurie sufletească de întâlnirea fortuită dintr-un tren cu un profesor universitar de literatură. Spiritul său era jovial, iar discuțiile care au fost generate întâmplător m-au făcut să îmi descoper o latură latentă a propriei ființe.

  În concluzie, există oameni care pot prin prin spiritul lor deosebit să modifice vieți. De asemenea oamenii pot schimba viața altora și în rău. Intervine în acest context rațiunea care este singura armă de izgnonire a ignoranței

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *