Să argumentezi dacă abilitățile de comunicare pot stârni admirație

 

Acces subiect

 

Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă abilitățile de comunicare pot stârni admirație, raportându-te atât la informațiile din fragmentul extras din volumul Amintiri din Junimea de Iacob Negruzzi, cât și la experiența personală sau culturală.

Comunicarea reprezinta capacitatea unui individ de a expune intr-o maniera coerenta o serie de informatii complexe. Consider ca o persoana care isi antreneaza abilitatile de comunicare este demn de admiratie, deoarece eruditia, pasiunea, coerenta sunt atribute regasite rar in atitudinea unui om.

In primul rand, a comunica nu presupune doar a expune o informatie . Vorbitorul trebuie sa gaseasca metode prin care sa captiveze publicul . A fi conferentiar presupune munca asidua in pregatirea discursului. Iacob Negruzzi isi reaminteste de conferintele sustinute de Titu Maiorescu. Autorul era uimit de bogatia lexicala a lui  Maiorescu, intr-o perioada in care limba romana era in formare, fondatorul Junimii avea o claritate extraordinara. Totodata, acesta expune o serie de confererinte pe teme diverse, atestand eruditia.

In al doilea rand, comunicarea este o abilitate a unor persoane care au ajuns la cunoasterea sinelui. A comunica foarte bine, presupune o patrundere in sine, de unde este alimentata aceasta forta.  De a lungul timpului, un numar relativ mic de persoane au ajuns sa identifice comunicarea cu o arta. De exemplu, Cicero este numit parintele oratoriei intrucat avea o abilitate extraordinara de a sustine orice tip de discurs.

In concluzie, o persoana care comunica usor sau se antreneaza in acest domeniu, merita admiratie intrucat este o abilitate dificila si rara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *