Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă emoțiile influențează sau nu sinceritatea exprimării

 

 

 

Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă emoțiile
influențează sau nu sinceritatea exprimării, raportându-te atât la informațiile din fragmentul extras din volumul
Amintiri și portrete literare de Gabriel Dimisianu, cât și la experiența personală sau culturală

 

Emoțiile reprezintă anumite stări psihice generate în momemente de trăire intensă. Consider că de multe ori, omul când este impregnat de emoții puternice tinde să fie mai sincer întrucât presiunea nu-i permite să judece prea rațional.

În primul rând, o emoție se instalează când omul trăiește evenimente cu un puternic impact asupra sa. De multe ori, întâlnirile cu personalități care au influențat persoana respectivă scot la suprafață anumite gesturi și gânduri care sălășluiesc în subconștient. De pildă, autorul este foarte emoționat când se întâlnește cu Arghezi. Acesta voia să fie tăcut, însă când Arghezi îi pune anumite întrebări autorul devine sincer. Cu toate că autorul, consideră că nu a fost sincer cu Arghezi, omul tinde să se dezică de ce afirmă în momente de intensitate.

În al doilea rând, o emoție apare fără a putea fi controlată când un individ atinge un anumit ideal. Emoțiile pot fi căi de autocunoaștere, pentru că o persoană dă frâu liber trăirilor. Un exemplu concret îl reprezintă propria experință când cuprins de emoții mi-am mărturist sentimentele în fața unei persoane.

În concluzie, emoțiile sunt un mijloc de autocunoaștere și facilitează exprimarea sincerității.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *