După afișarea rezulatelor, urmează un alt moment cheie, acela de a alege un profil corespunzător. Vom dedica o serie de articole, filierelor teoretice, dar și celor profesionale, prezentând o viziune proprie, dar și planurile cadru pentru ca elevul sau părintele să știe care sunt materiile principale studiate și mai ales care materii fac obiectul sustinerii examenului de Bacalaureat.
Profilul de matematică-informatică, este specific secției de tip real din zona teoretică. Trebuie mentionat că după absolvire, elevul va putea indiferent de profil să opteze pentru orice program universitar doreste. De ce matematică informatică? si mai ales pentru cine este acest profil? Nu vor ajunge elevii ingineri la Microsoft după absolvire, dar este un profil bun pentru cei care nu au foarte multe înclinații înspre literatură, istorie, geografie și au o gândire logică.
Materia principală este matematica, unde planul cadru ne oferă minim 4 ore pe săptămână. Numărul de ore poate varia în funcție de liceu, se pot adăuga opționale de matematică, care vor fi tot ore de matematică ( experință personală). De asemenea, cu toate că profilul poartă numele de matematică-informatică, informatica are două ore alocate în primii doi ani de studiu, urmând ca ultimii doi ani să aducă 4 ore. Excepția o reprezintă profilul de tip informatică intensiv.
Recomandăm acest profil celor care vor să urmeze mai departe o carieră în inginerie, medicină ( vom vorbi și despre știintele naturii). Sfat personal, dacă nu aveți tangențe cu matematica, încercați să evitați.
La ce se va sustine Bacalaureatul? Cei care au absolvit gimnaziul în anul 2024, nu vor fi afectați de niciun fel de schimbare.
Matematica și româna sunt materiile obligatorii, apoi urmează 4 discipline la alegere: biologie, fizică, chimie, informatică.
Să vedem și planurile cadru: