Rezolvare subiect Bacalaureat limba și literatura română 2024

 

 

 

  1. Sensul secvenței pe neașteptate este brusc, iar cuvântul împrejurare are sensul de circumstanță, situație, moment
  2. Revista la care lucrează Adriana Fianu se intitulează Gazeta literară.
  3. Autorul își propune când va sosi la Tudor Arghezi să fie atent și tăcut,  secvența care sutine răspunsul este: voi fi ochi și urechi, dar mut.
  4. Autorul este surprins de energia lui Arghezi, întrucât avea impresia că acesta are probleme de sănătate. În spațiul public, poetul se deplasa lent fiind ajutat de baston., dar și de fiul său. În propria intimitate acesta nu folosea bastonul și avea mișcări rapide.
  5. O trăsătură morală a autorului este  emotivitatea. Acesta are o stare de teamă când marele Arghezi îl intreabă ce dorește să critice. Autorul, a decis că o sa fie mut, dar întrebarea poetului îl scoate din starea de confort.

 

 

 

Sub2.

Notațiile autorului reprezintă o particularitate a genului dramatic, care presupune furnizarea unor diverse informații menite să contureze viziunea dramaturgului.

În fragmentul suport, se regăsesc atât notații externe cât și interne. Prin notațiile externe se ia un prim contact cu viziunea dramaturgului. Sunt expuse informații despre structura operei, Actul 1. Totodată sunt furnizate detalii despre decor, cameră simplă mobilată. Prin notatiile interne se detaliază gestica personajelor, oprindu-se în prag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *